Gastouderopvang

SONY DSC
SONY DSC
Gastouderopvang

DOL FIJN is een gerenommeerd en ervaren gastouderbureau, werkzaam in Midden Nederland, sinds 1992, dat staat voor kwaliteit, duidelijkheid en transparantie.

Waarom gastouderopvang via DOL FIJN

 • Rust en aandacht voor de kinderen
 • Maximaal 2 baby’s tegelijk bij een gastouder
 • Vast persoon voor de opvang
 • Persoonlijk, kleinschalige en huiselijke opvang
 • Kinderopvang afgestemd op de wensen van ouders, dus opvang op maat
 • Geen wachtlijst of inschrijfkosten
 • Ruim 100 landelijk geregistreerde gastouders, waarvan ook gespecialiseerde gastouders, zoals agrarische gastouders, christelijke gastouders, gastouders voor kinderen met een extra zorgvraag
 • Persoonlijke begeleiding door deskundige bemiddelingsmedewerkers
 • Goede opleidingsmogelijkheden voor gastouders

Gastouders

Als u gebruik maakt van gastouderopvang, dan brengt u uw kind naar een gastouder, veelal bij haar thuis. Uw kind wordt in een huiselijke omgeving opgevangen, meestal in een gezin en mede daardoor is de opvang flexibel. Er wordt niet gewerkt met vaste dagdelen. U hoeft zich niet te haasten als u in de file staat. In overleg met de gastouder kan zelfs een kind dat zich wat ziek voelt worden opgevangen. Kortom, gastouderopvang is opvang op maat.

Gastouders kiezen er bewust voor op professionele wijze uw kind te verzorgen en te begeleiden. Gastouders zijn zogenaamde ‘ervaringsdeskundigen’, omdat ze vaker voor kinderen (zoals de eigen kinderen) hebben gezorgd. Daarnaast hebben gastouders minimaal een diploma of ervaringscertificaat MBO-2 Helpende (Zorg en)Welzijn. Een gastouder heeft oog, oor en hart voor de kinderen.

Ook is het mogelijk om de opvang bij u thuis te laten plaatsvinden. Deze vorm van gastouderopvang heeft als voordeel dat het rust geeft voor de ouder en het kind, omdat de kinderen niet gehaald en gebracht hoeven te worden. Vooral bij meerdere (kleine) kinderen een ideale oplossing. Opvang aan huis kan op maximaal 3 dagen per week door dezelfde gastouder worden geboden.

Een aantal van onze gastouders staan op de website onder het tabje “locaties”. Echter niet alle gastouders die voor ons werken, zijn hier zichtbaar. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Kleinschalig en persoonlijk

Het spreekt vanzelf dat deze opvang kleinschalig is. Het aantal kinderen dat een gastouder tegelijkertijd mag opvangen is aan strenge regels gebonden. U weet dus dat uw kind persoonlijke aandacht krijgt, dat er ruimte is voor uw kind, letterlijk en figuurlijk. Een geruststellende gedachte.

Ondersteuning

DOL FIJN biedt gastouders op alle mogelijke manieren ondersteuning. De bemiddelingsmedewerker begeleidt de gastouder door o.a. de afspraken met de ouder zorgvuldig vast te leggen, (pedagogische) adviezen te geven en scholing aan te bieden.

Oudercommissie

DOL FIJN beschikt over een oudercommissie, zodat u als ouder ook kunt meepraten over diverse zaken die gastouderopvang aangaan. De oudercommissie bestaat uit de ouders: Allet Klein Mentinck, Inge Kooter, Janesca Wakker, Christien Meiling en de gastouder Eva Groenendijk. Er is behoefte aan nieuwe leden, zowel ouders (leden) en gastouders (gastleden). Als u belangstelling heeft, kunt u dit doorgeven aan uw bemiddelingsmedewerker. De oudercommissie vergadert in 2019 op 19 februari, 18 juni en 29 oktober. Als u agendapunten heeft of met hen in contact wilt komen kunt u mailen naar OCGOB@dolfijnkinderopvang.nl

Tarieven

De kosten voor de ouder bestaan uit twee delen:

 • De gastoudervergoeding aan de gastouder: een bedrag per uur per kind.
  De gastouder bepaalt zelf in overleg met de ouder de hoogte van het
  gastoudertarief.
 • De begeleidingskosten aan het gastouderbureau: een vast bedrag per maand.

U kunt via de site https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/ een juiste berekening maken van uw netto kosten.  Daarnaast maakt DOL FIJN graag een offerte voor u op maat.

Interesse in gastouderopvang of gastouder worden?

Als u gastouderopvang nodig hebt of u bent geïnteresseerd in de functie van gastouder, dan kunt u zich via contact op de website aanmelden of telefonisch contact opnemen met DOL FIJN. De opleidingseisen voor een gastouder staan hier.  Een van onze bemiddelingsmedewerkers maakt vervolgens met u een afspraak bij u thuis. Dan worden uw wensen en mogelijkheden t.a.v. de opvang doorgesproken.

Overige informatie

Via onderstaande links kunt u verdere informatie over gastouderopvang vinden.

Bekijk al het nieuws

dolfijn

NIEUWS